Potatissallad från medelhavet.

4 Port. Ca 20-30 minuter.

Ingredienser
125g brytbönor
600g Potatis (Gärna Asterix med rött skal) delade i 4 delar.
1 burk kikärter, sköljda (Går även bra med kidneybönor)
1 liten rödlök, finhackad
1½ dl grovhackad bladpersilja
1½ dl grovhackad mynta
4 stora grovhackade görna oliver
1 msk hackad kapris
1 msk grov senap
1 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja

Tillaga
1. Koka upp en kastrull med vatten. Lägg i en matsked salt och lägg ner brytbönorna. Låt koka i 3 minuter eller tills de är ljusgröna och mjuka. Sleva upp bönorna och lägg ner i en skål med iskallt vatten. Sila bort vattnet och lägg bönorna i en stor skål.

Lägg ner potatisen och koka tills de är mjuka.
När potatisen är klar, häll av vattnet och lägg potatisen ihop med brytbönorna.

2.
Blanda ner Löken, kikärterna, oliverna, kaprisen, bladpersiljan och myntan i skålen med potatis och brytbönor.

3. Blanda senap, vinäger, salt och peppar i en skål. Blanda ner oljan i vinägerblandningen och häll över salladen.

Passar utmärkt till grillat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0